De mobiele revolutie raast voort

Posted on 14 oktober 2016
Afbeelding
Nicole

Mobile first

Google registreert meer mobiele zoekopdrachten dan desktop zoekopdrachten. Sociale media zijn bijna alleen maar mobiel. 86% van de tijd die mensen doorbrengen op twitter is op mobiele apparaten. Het percentage Nederlanders met een smartphone is inmiddels meer dan 80%. 96% van de jongeren heeft er tenminste één.
 
Wat wij zien is dat webdesign tegenwoordig start met mobile design. Omdat design voor een klein scherm vaak nóg beter in elkaar zit en gemakkelijker werkt. 
 
Ik betrapte me er zelf onlangs op liever vliegtickets te boeken via mijn mobiel dan laptop.  Welke apps heb je nu op je telefoon, welke volgend jaar? Bedrijven kunnen apps inzetten om dichter bij de klant te zijn. De app maakt dat het merk letterlijk binnen handbereik is. Het vergt creativiteit en fraai design werk. Want mobile first draait om een nieuwe ervaring of oplossing voor je klant. Die moet je bedenken en vormgeven. Ik voorspel dat elk bedrijf straks een eigen app heeft. En het succes ervan hangt af van het idee, het interactie design en de oplossing die het biedt.

Deel deze pagina

Nicole Classen is brand en design consultant en al meer dan twintig jaar actief in het communicatie en design vak. Nicole is samen met Caroline de Jong, ontwerper, eigenaar van Jong en Klasse in Utrecht (sinds 1997). Een prijswinnend bureau voor Branding en Design, gespecialiseerd in branding en websites voor het MKB.


Afbeelding

Geef een reactie

Werk waar we trots op zijn

‘Het Nieuwe Kantoor’ Arthur van Schendelstraat 650, 3511 MJ Utrecht
Bel Caroline de Jong of Nicole Classen 030 2670770
Ontvang een kostenindicatie
door uw gegevens in te vullen of bel 030 2670770

Verstuur
mail a friend
Bedankt voor uw interesse


Sluit